Werner Trio modereert mooi gesprek over geld en waarde op Filosofie Nacht

Dit weekend was de Administratiezaal in de beurs van Berlage het toneel voor een mooi gesprek over geld en waarde, in het kader van de Filosofie Nacht. Werner Trio van VRT Radio Klara sprak met Karim Bennamar en Simon Lelieveldt hierover. En, zoals het programma boekje aankondigde:
Geld kennen we allemaal. Maar hoe ontstaat waarde? Waarom zijn sommige producten zoveel waardevoller dan andere en wat is de waarde van geld dat niet is gedrukt door een nationale bank? Filosoof Karim Benammar onderzoekt geld, waarde, en hun onderlinge verbondenheid. Oud-bankier en ‘payment expert’ Simon Lelieveldt houdt zich naast ‘gewoon’ geld ook bezig met complementaire geldvormen, waarvan de waarde nog bepaald moet worden.

Het gesprek was levendig en voerde langs de geschiedenis van betalen en bankieren, naar de vraag wat geld is, wat waarde heeft en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. En als u wilt kunt u alsnog meeluisteren, aangezien het op de website van Radio Klara terug te luisteren is. Klik daarvoor op deze link en beluister het programma van Zaterdag 13 april 2013.

Natuurlijk konden ook de bitcoins niet op het programma ontbreken. Beluister een korte uitleg hierover hier.