Het verleden en de toekomst van ons geld

MuntenDe gouden eeuw, handel, wisselbanken, koopmanshuizen, de spaarpotsteeg, de bank van lening, de Nederlandsche bank, beleggingsfondsen, de Munt en het Paleis op de Dam – wat hebben al deze plekken gemeen? En wat niet?

Financieel Erfgoed organiseert op 6 juni a.s. samen met Second Sight, trendwatcher en historicus Andrea Wiegman, een ochtend over het verleden en de toekomst van geld. Hoe zit ons waardesysteem in elkaar? Hoe is het ontstaan? En wat betekent dit voor de toekomst van geld? Nu er zoveel gebeurt op gebied van de euro, goud, digitaal geld, Ddosaanvallen en waardesystemen is het goed om dit eens in kaart te brengen en samen over die toekomst na te denken.

De sessie begint met een korte stadswandeling langs de locaties in Amsterdam waar de geschiedenis van ons geld is geschreven. Particuliere initiatieven, overheidsingrijpen, het openzetten van markten, informal investors, sociale interventie, beleggingsfondsen – door de geschiedenis heen is ons geld systeem tot een ingewikkeld systeem verworden. Waar liggen de kansen nu? Voor bankiers, voor ondernemers. Kom naar dit event om meer te leren over ons geldsysteem, het verleden, het nu, maar ook de toekomst van ons geld!

De sessie vindt plaats op 6 juni a.s., van 9.30 tot 13.15 op de lokatie van Second Sight in Amsterdam – Nieuwzijds Voorburgwal 336. De kosten bedragen 375 euro – inclusief het Yearbook 2013 and beyond van Second Sight/ exclusief BTW.

Programma
9.30 Ontvangst met koffie en croissants
10.00 – 11.00 Tour/stadswandeling financiële geschiedenis Amsterdam
11.15 – 12.15 Hoe is ons banksysteem ontstaan?
Het verleden van geld door Simon Lelieveldt
12.15- 13.15 Trends en de toekomst van geld
Interactieve discussie o.l.v. Andrea Wiegman, historicus en oprichter van Second Sight

Klik hier om u in te schrijven