Openbaar hoorcollege op 30 maart 2019: Van herenakkoord, via bankierseed tot moreel gesprek

Op 30 maart aanstaande is het precies tien jaar geleden dat het herenakkoord duurzaam en gematigd beloningsbeleid werd afgesproken tussen de financiële sector en Wouter Bos als Minister van Financiën.

Ter gelegenheid hiervan zal Simon Lelieveldt van Financieel Erfgoed in Amsterdam een openbaar college geven over de reconstructie, tijdlijnen en discussie rond moraliteit en beloning in de Nederlandse banksector. 

Dit zal gebeuren vanaf een uniek houten spreekgestoelte, ontworpen en gemaakt door Daan Simons. Het hout is afkomstig van de Boom die voor Beursplein 5 stond, die door stadshout Amsterdam voor ons bewaard en gezaagd is en waarop de tekst NOW, van Occupy Now, nog te lezen was.

 

Spreekgestoelte: ontwerp Daan Simons, foto: Arno Bosma

 

 

 

 

 

 

 

Hoe, wanneer, waar en aanmelden ?

Plaats: Openbare Biblitotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, Prinsenzaal (zesde verdieping).

Tijdstip: De lezing begint om 16.00 uur (bij de lezing is er gelegenheid tot vragen en na de lezing wordt meer toegelicht over het spreekgestoelte en het project rond de Boom van Beursplein 5).

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar dit adres. Wij bevestigen uw komst niet per ommegaande, maar nadat we alle aanmeldingen binnen hebben.